Anunt adaugat de:
Din: Gaesti, Dambovita
Tel. Contact:
Trimite mesaj:
Mierea de mana (mierea de padure) este singura miere naturala din tara noastra care nu este produsa de albine din nectarul florilor.Mierea de mană sau mierea de padure poate fi obtinută in zonele de pădure, care pot fi atat de conifere (brad, molid, pin, etc) cât si de foioase (artar, stejar etc).
Mana este o substantă dulce, limpede si vâscoasă, care se află în anumite perioade ale anului pe frunzele, ramuri sau tulpinile plantelor.Aceasta poate fi de origine vegetala, cand albinele colecteaza seva direct de la suprafata frunzelor ori lăstarilor tineri, sau poate fi de origine animală, când se interpun niste insecte mici, din familia afidelor. Acestea se hrănesc cu seva copacilor pe care o sug de la nivelul scoartei, retin substantele azotoase si elimină o excretie specială (mana), cu mare continut de zaharuri. Lipsa nectarului din aria de zbor a albinelor le determină să culeagă orice substantă dulce, inclusiv mana. Spre deosebire de celelalte sortimente de miere, în mierea de mană, pe lângă alte zaharuri s-a demonstrat prezenta unui zahăr specific (melezitoza) care se presupune că ar fi sintetizat chiar în tractusul digestiv al insectelor producătoare de mană.
Acest tip de zahăr are un potential de cristalizare ridicat, iar mierea de mană în a cărei compozitie melezitoza depăseste 15% poate cristaliza chiar în faguri,imediat ce a fost produsă de albine. În general, mierea de pădure are o consistentă fluidă. Mierea de mana are o culoare mai deschisain forma cristalizata. In functie de compozitia sa (continut redus de glucoza), sunt situatii in care mierea de mana poate sa nu cristalizeze.Culoarea mierii de mană este brună, cu nuantă verzuie, rosiatică sau pronuntat negricioasă.
Mierea de mana (mierea de padure) este singura miere naturala din tara noastra care nu este produsa de albine din nectarul florilor.Mierea de mană sau mierea de padure poate fi obtinută in zonele de pădure, care pot fi atat de conifere (brad, molid, pin, etc) cât si de foioase (artar, stejar etc).
Mana este o substantă dulce, limpede si vâscoasă, care se află în anumite perioade ale anului pe frunzele, ramuri sau tulpinile plantelor.Aceasta poate fi de origine vegetala, cand albinele colecteaza seva direct de la suprafata frunzelor ori lăstarilor tineri, sau poate fi de origine animală, când se interpun niste insecte mici, din familia afidelor. Acestea se hrănesc cu seva copacilor pe care o sug de la nivelul scoartei, retin substantele azotoase si elimină o excretie specială (mana), cu mare continut de zaharuri. Lipsa nectarului din aria de zbor a albinelor le determină să culeagă orice substantă dulce, inclusiv mana. Spre deosebire de celelalte sortimente de miere, în mierea de mană, pe lângă alte zaharuri s-a demonstrat prezenta unui zahăr specific (melezitoza) care se presupune că ar fi sintetizat chiar în tractusul digestiv al insectelor producătoare de mană.
Acest tip de zahăr are un potential de cristalizare ridicat, iar mierea de mană în a cărei compozitie melezitoza depăseste 15% poate cristaliza chiar în faguri,imediat ce a fost produsă de albine. În general, mierea de pădure are o consistentă fluidă. Mierea de mana are o culoare mai deschisain forma cristalizata. In functie de compozitia sa (continut redus de glucoza), sunt situatii in care mierea de mana poate sa nu cristalizeze.Culoarea mierii de mană este brună, cu nuantă verzuie, rosiatică sau pronuntat negricioasă.